Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Welke high-end smartphone in 2013?

Door CLB op vrijdag 25 januari 2013 15:00 - Reacties (34)
Categorie: Mobile, Views: 10.609

Als mobiele telefoon addict ben ik alweer up and running voor de nieuwe 2013 high-end smartphones. Momenteel heb ik een HTC One X+ wat een pracht van 'n telefoon is, maar toch...

Het kriebelt altijd bij mij, nog beter, nog sneller, nog betere features... I want it!
Wordt het een Oppo Find 5, Xiaomi Mi Two, Huawei Honor 2, Samsung Galaxy SIV,
HTC M7, Sony Xperia Z, Sony Xperia ZL, Nokia Lumia 920 of een Samsung Ativ S of een BlackBerry Z10?
De Oppo Find 5 gooide hoge ogen, een 5" Full HD telefoon van een 'onbekende' fabrikant met 'n Qualcomm quadcore processor en 'n Adreno 320 GPU, te verkrijgen met 16GB intern geheugen of 32GB. Waarbij de 16GB editie zo'n €375,00 zou moeten gaan kosten. Leuk, ziet er ansich mooi uit zo op de persfoto's maar in reallife viel het me toch wat tegen. Not my kind of behuizing, niet mijn looks qua icoontjes enzovoort... Tevens vind ik de prijs aan de hoge kant voor een onbekend merk, waar nog verzending bijkomt en eventuele douanekosten/ BTW enzovoort... Dan toch maar liever iets met meer vertrouwen!

Een Xiaomi Mi Two is ansich een erg interessante telefoon met een high-end quadcore processor van Qualcomm en de Adreno 320 GPU, maar voor mij zitten er toch teveel nadelen aan. Te beginnen bij het uiterlijk wat me niet kan bekoren met dat plastic fantastic en weinig spannende design. Tevens heb je geen mogelijkheid tot het uitbreiden van het geheugen met MicroSD-kaartjes en ben je gebonden aan de 16GB of 32GB intern geheugen. Hij heeft een 720P scherm, wat ik nu ook heb en het mag weleens gekker, dus naar de 1080P voor mij. Tevens heb ik niet veel geloof in Chinese camera's, niet bijster belangrijk, maar ik wil af en toe wel een goede snapshot kunnen maken. Heb te weinig samples bekeken, dus misschien is de kwaliteit wel heel goed, c'est ca. Ook draait er 'n custom rom op van Miui waar ik persoonlijk niks mee heb. Er zijn wel weer mogelijkheden om er gewoon een AOSP JellyBean rom op te zetten, maar toch...

Dan heb je nog de Huawei Honor 2, die bijvoorbeeld wel weer een MicroSD-slot heeft wat ik dus erg fijn vind. Heeft ook een quadcore CPU, de Huawei K3V2 A9, ook genoeg RAM, ook een 720P scherm en ook een 8MP camera zoals de hier boven genoemde Xiaomi Mi Two... Mijn HTC One X+ vervangen? Nee!

Een Samsung Galaxy S IV gaat 'm voor mij niet worden, heb weinig tot niks met Samsung. Heb de Galaxy S gehad en die ging na een halve dag al in de V&A. Plastic is not fantastic, evenals Amoled *wheww* Leuk dat hij in benchmarks weer de top of the line zal zijn, maar hardware zegt niet alles. Tevens vind ik TouchWiz niet bijster veel meerwaarde hebben, vind ik de algemene settings / iconpacks niet mooi en is het gewoon niks voor mij. Als ik de Galaxy S3 of de Note II van vrienden vastheb, kan het me niet bekoren.

Aangezien ik eerst 'n HTC One X en nu 'n HTC One X+ heb, is de logische keuze om weer voor 'n nieuwe HTC te kiezen, wat de HTC M7 zou moeten worden... Maar met een uiterlijk wat me niet kan bekoren en lijkt op een mix van verschillende HTC's zoals de: HTC Touch Diamond / HTC Touch Diamond 2 & HTC 8x en:
• 1,7GHz quadcore Snapdragon
• 4,7" 1080P SoLux scherm
• 2GB RAM en 32GB ROM
• 13MP camera
• 2300mAh accu
als uitgelekte specificaties kan ik niet 1,2,3 zeggen, whoooow dat wordt 'm zeker...

Het uiterlijk is simpel, maar imho meer simplistisch in de negatieve zin van het woord...
Tevens wordt er gerept over het niet uit kunnen breiden van het geheugen d.m.v. MicroSD-kaartjes.

Nu is 32GB een hele hoop, maar ik heb persoonlijk meer of wel 'n MicroSD-mogelijkheid.
Heb nu 64GB geheugen op m'n HTC One X+ en dat is wel erg fijn, om zo wat muziek en films mee te nemen voor onderweg of om te beluisteren en bekijken via een MHL-connectie. Misschien heeft de aankomende HTC M7 toch meer dan 32GB intern geheugen of toch een MicroSD-slot, we will see. Of zal HTC net als bij de One X+ na een half jaartje weer komen met 'n M7+ met iets betere specs als de M7?

De HTC M7 wordt waarschijnlijk 19 februari aangekondigd, tijd zat om nog even te wachten:

4,7" en Full HD vind ik dan wel mooi, omdat de rest van de high-end smartphones nagenoeg allemaal in het 5,0" segment zitten wat van mij niet zo 1,2,3 hoeft. Alhoewel dat ook niet alles zegt, want er zijn fabrikanten die een 5" scherm in een kleinere behuizing hebben gepropt dan m'n huidige HTC One X+

Sony komt in Nederland met de Xperia Z wat hun flagship wordt met een Qualcomm quadcore processor, Adreno 320 GPU, 16GB intern geheugen, MicroSD-slot, 5" Full HD scherm en een IP57-certificering "wat betekent dat de telefoon een beperkte stofdichtheid heeft en tot maximaal één meter ondergedompeld kan worden in water." Hele mooie specificaties, werkelijk waar prachtig gewoon maar het design kan mij totaal niet bekoren. Zowel de voor- als achterkant zijn afgewerkt met een glazen plaat, wat net zoals bij de iPhone 4 / 4S / 5 en de Nexus 4 van LG / Google. In de verschillende previews, en op de foto's en filmpjes is het een echte fingerprintmagnet, niks voor mij. Tevens bevat de telefoon verschillende klepjes voor bijvoorbeeld de MicroUSB/ MHL-poort en voor de 3,5mm jack port, om zodoende stof- en waterdicht te kunnen zijn. Klepjes zijn niks voor mij, daar heb ik na 'n uur al genoeg van, ze worden lam, breken af en zijn gewoon niks voor mij... Dus door het uiterlijk, materialen en de klepjes wordt ook de Xperia Z het niet...

Maar Sony heeft tegelijk met de Xperia Z ook de Xperia ZL aangekondigd met dezelfde basis qua hardware: Qualcomm quadcore processor, Adreno 320 GPU, 16GB intern geheugen, MicroSD-slot en een 5" Full HD scherm... De IP57-certificering ontbreekt dus het toestel is niet stof- en waterdicht en daardoor bevat het toestel geen klepjes. De glazen achterkant zoals die van de Xperia Z ontbreekt ook, de achterkant is van polycarbonaat. Het toestel is ook nog iets smaller, minder lang en heeft een iets grotere batterij.
Hij is daarentegen wel weer iets dikker en heeft een 0.2 mindere frontcam, maar dat deert me dus niet.

Voor een uitgebreide specsvergelijking tussen de twee Sony's zie:
Sony Xperia ZLSony Xperia Z
CPU ChipsetAPQ8064+MDM9215MAPQ8064+MDM9215M
CPU snelheid1,5GHz1,5GHz
GPU chipsetAdreno 320Adreno 320
GPU snelheidonbekendonbekend
Intern geheugen16GB (11GB voor user)16GB (11GB voor user)
Werkgeheugen2GB2GB
GPS Glonass-ondersteuningJaJa
Behuizing voorkantDragontrail glassDragontrail glass
Behuizing achterkantPolycarbonaatDragontrail glass
Flash geheugenWel mogelijkWel mogelijk
Scherm5,0" 1920x1080 Mobile Bravia 25,0" 1920x1080 Mobile Bravia 2
Camera achterkant13.0MP AF, Flash/Pulsed LED,
HDR video & Exmor RS-sensor
13.0MP AF, Flash/Pulsed LED,
HDR video & Exmor RS-sensor
Camera voorkant2.0MP 720P2.2MP 1080P
Fysieke cameraknopJaNee
GSM-frequenties850, 900, 1800, 1900 MHz850, 900, 1800, 1900 MHz
UMTS-bandenBand 1, 2, 4, 5 & 8Band 1, 5 & 8
LTE-bandenBand 1, 3, 5, 7, 8 & 20*Band 1, 3, 5, 7, 8 & 20*
NL'se LTE-supportJa*Ja*
Accu (mAh, standby, spreektijd)2370mAh, 500 uur, 10 uur2330mAh, 550 uur, 11 uur
Afmetingen 131.6 x 69.3 x 9.8 mm139.0 x 71.0 x 7.9 mm
Gewicht 151 gram146 gram
Bijgeleverde headsetMH EX300AP MH EX300AP
PrijsOnbekend€629,00
BijzonderhedenInfraroodStof- & waterdicht
NotificatieledjeMidden onder - streepjeRechtsboven - rondje
Sonymobile specsSony Xperia ZLSony Xperia Z
TopicsSony Xperia ZLSony Xperia Z
* mits je het juiste typenummer telefoon hebt, de C6503 is de juiste ZL, de 6603 is de juiste Z

De Xperia ZL kan mij momenteel het meeste bekoren, maarja er moet 'n addertje onder het gras zitten natuurlijk, want zo werkt het altijd bij mij... En dat is, dat hij niet 1,2,3 in Nederland te koop zal zijn, omdat Sony de Xperia Z genoeg vind op de Nederlandse markt. Landen waar die (volgens mij) officieel uit komt, en dus misschien vanuit is te importeren: Amerika, Canada, India, Indonesië, Rusland, Mexico, Nieuw Zeeland, en als EU land: Portugal. Hij heeft ook eventjes op de Duitse PhoneHouse site gestaan...De Duitse PhoneHouse kon dus nog niks concreets zeggen helaas:
Sehr geehrter Herr CLB,

leider ist ein Erscheinungstermin für Deutschland noch nicht bekannt.
Daher können wir Ihnen auch keine Information geben ob das Gerät LTE enthält oder nicht.

Freundliche Grüße aus Münster


Ik heb een Google document aangemaakt om de animo te checken voor de aanschaf van de Xperia ZL!
Heb je ook interesse, vul 'm in... Als er alvast 'n lijst is weet je nooit wat er gaat komen!!!

Dan heb je nog het flagship van Nokia, de Lumia 920. Een verrassing wat mij betreft, qua kleuren lekker apart, Windows Phone 8 als besturingssysteem, iets totaal nieuw voor mij. Met mooie hardware en van wat ik gelezen heb een erg mooi apparaat... Maar toch... Hij is nagenoeg niet te verkrijgen in Nederland, daarbij komt dat de prijs gewoon aan de top van het segment zit, ik heb hem nog nergens kunnen testen (überhaupt nog nergens 'n Windows 8 phone zien liggen, zoals de HTC 8S en HTC 8X - die het helemaal niet worden om de te lage specificaties... O HTC, waarom slechts 16GB intern geheugen in je WP8 flagship stoppen zeg?) en de onbekendheid en 'angst' voor Windows Phone 8... Het zal allemaal best goed werken en ziet er ansich ook mooi uit, maar ik wil gewoon vrijheid hebben in applicaties en dat moet nog goed gaan lopen bij Microsoft... Ik lees dat applicaties er nog niet zijn, er beperkte ruimte is om iets te installeren is, tevens heeft de Nokia 32GB intern geheugen and that's it... Lastig, lastig... Ansich vind ik het ook wel leuk om iets unieks in handen te hebben en met deze Nokia heb je dat zeker! Ik zeg niet 1,2,3 dit wordt 'm, daarvoor zou ik 'm eerst uitvoerig moeten testen... maar hij blijft aantrekkelijk met z'n frisse kleuren en aparte design... Tricky, maar nee, nog niet voor mij, eerst maar is echt bekijken... als dat ooit kan.

En dan heb je nog de Samsung Ativ S, wat net als de Lumia 920 een Windows Phone 8 toestel is...
Maar toch, weer een hele andere styling dan de Androidphones van Samsung en ook heel anders dan de andere Windows Phones... Ja hele mooie device qua uiterlijk, aluminium elementen, Windows Phone 8, 16GB of 32GB intern geheugen en een MicroSDXC-slot... Wholy moly, sounds good! De prijs voor de 16GB versie ligt nu rond de €525,00, dat is veel, maar je krijgt er denk ik wel een high-end device voor terug... Het duurt nog even voordat die in Nederland gaat komen, maar toch erg interessant! Het is wel een Super Amoled scherm, waar ik niet zo'n fan van ben, maar misschien moet ik gewoon is afstappen van m'n 'oldschool ideeën' en is lekker gek doen? Jaja, het kriebelt wel 'n beetje hoor, want design- / specwise!

Wat ook nog een imho hele mooie optie is, is de BlackBerry Z10 van RIM. Met z'n 4,2" en 1280x768 IPS-scherm, dualcore CPU, 2GB werkgeheugen, 16GB intern geheugen en MicroSD-mogelijkheden erg volledig!

Ik heb qua mobiele telefoons niet veel met BlackBerry / RIM, maar dit moet de wederopstanding betekenen van het bedrijf, dat qua mobieltjes niet helemaal meer mee doet op z'n zachtst gezegd. Het nieuwe OS10 moet eveneens zorgen voor een gro(ter)ot marktaandeel. Wel heb ik al jaren de BlackBerry Playbook als tablet en met z'n innovatieve touchfuncties en vele handige snifjes heb ik tot nu toe nooit de neiging gehad om die tablet de deur uit te doen en een ander aan te schaffen. De Z10 is de eerste telefoon van RIM zonder hardware toetsenbord (de nieuwe BlackBerry X10 draait ook op OS10 en heeft wel een volledig hardware-toetsenbord) en de eerste previews en filmpjes voelen goed voor mij. De prijs ligt met z'n geschatte €575,00 wel in het high-end segment en dat is toch wel veel RIM! De PlayBook kostte in eerste instantie ook honderden euro's, maar wordt nu verkocht voor een schijntje... Dat zal niet zo snel gebeuren, maar mocht die voor de helft weggaan... Nice als 2e telefoontje! Al met al ook erg mooi, maar wordt het afwachten, nieuw OS... Hoe is het app-aanbod, games, prijzen, marketing, ontwikkeling, OS, vergelijking met andere OS'en, functies, hardware icm OS, is het weer high-end hardware en looks en feel zoals ik m'n PlayBook ook ervaar?

Het is en blijft een persoonlijke keuze die ik nog niet genomen heb, aangezien ik de HTC M7 zeker nog af wil wachten (you never know), net zoals de Samsung Ativ S en de BlackBerry Z10! Daarnaast heb je nog de Xperia ZL die nog (lang) niet verkrijgbaar is, maar ik neig toch naar het aanschaffen (waarschijnlijk dan (grijze) import) van dat toestel... Android, Sony... Of toch HTC... Of wordt het echt 'n Samsung en ook nog is Windows 8 of gaan we voor m'n eerste BlackBerry, de mooie Z10 met het nieuwe OS10?

Time will tell wat het wordt in 2013!

Wat jullie?

EDIT: De Oppo Find 5, Nokia Lumia 920, Samsung Ativ S en Z10 zijn later toegevoegd, ivm ook interessant!

Volgende: Sony Xperia ZL of HTC One? - Part One 02-'13 Sony Xperia ZL of HTC One? - Part One

Reacties


Door Tweakers user TheFes, vrijdag 25 januari 2013 15:06

Ik mis de Nexus 4 wel een beetje in je lijstje, of is die al te oud? Ik wacht vol spanning op de volgende Google telefoon. Ben al dat custom rom gedoe om je telefoon te ontdoen van frabrikanten-zooi wel een beetje zat..

Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 15:08

Goede was me totaal ontschoten, waaraan je ook ziet dat 't voor mij niks is!

Wat mij betreft te oud ja, tevens is 16GB intern geheugen bij mij gelijk al 'n no-go.
Doe daar de 720P resolutie bij en de camera die niet erg goed is en het was voor mij al klaar :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 15:12]


Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 25 januari 2013 15:54

Het wordt wachten op de reviews denk ik.

Bij de Sensation vs S2 was het pas duidelijk toen ik de reviews zag, welke het nu moest worden.

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 25 januari 2013 16:44

Ik vind die HTC M7 juist wel heel erg mooi. Ik hou van dat strakke. Samsung's vind ik niet mooi. Vooral de 3 :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 16:47]


Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 16:47

Het gaat natuurlijk niet alleen om design...
Ook om de merkenvoorkeur, hardware (32GB is voor mij bijv. echt 'n twijfelpunt),
de Androidskin die je wilt of niet, prijzen misschien, verkrijgbaarheid enzovoort.

Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 25 januari 2013 16:51

Ik vind design juist wel heel belangrijk.

Ik heb er de ballen verstand van, maar die Nexus heeft de nieuwste Android 4.2 , terwijl die Sony als hij uitkomt, versie 4.1 heeft volgens mij. Waarom heeft die niet de nieuwste? :?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 16:51]


Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 16:56

Omdat dat de geruchten zijn, misschien released Sony 4.2 wel :)
Waarom het bij bijv. Sony, Samsung of HTC langer duurt voor nieuwe updates is simpel.
De Androidskin it is. Deze moet (geheel) worden aangepast voor het toestel en dat heeft 'n
Nexus niet, die draait standaard Android (Vanilla genaamd) zonder skin = snelle updates!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 16:56]


Door Tweakers user DonJunior, vrijdag 25 januari 2013 17:34

Je hebt sowieso geen behoefte aan Windows Phone 8 begrijp ik uit je blog? Ik zie alleen maar Android telefoons ;)

Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 17:39

Kan ook, maar afgezien van een Lumia 920 / Ativ S is er niks met >32GB

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 17:40]


Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 25 januari 2013 19:03

Mocht je voor de Xiaomi Mi2 gaan, dan raad ik je aan om de samples van mijn foto's/filmpjes eens bekijken in mijn review over dit toestel. Er staat nu al een en ander in mijn review, maar morgen verwacht ik hem helemaal af te hebben. Het kan zijn dat het niet echt een upgrade van jou huidige toestel zal zijn. Het is denk ik eerder een mini variant van je toestel.

Ik heb tevens zelf ook een soortgelijke blog gemaakt zoals jij die hebt, maar ik was echt op zoek naar een "handzaam" toestel die niet hoger zou zijn dan 126mm. Bij jou gaat het echt om de high end specs en dan maakt het niet uit hoe groot het toestel is. Wat dat betreft zou je ook voor de Oppo Find 5 kunnen gaan. 1080P en een 5" scherm. De voorganger, de Oppo Finder is o.a. als hamer gebruikt om te laten zien hoe sterk het scherm is :)

Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 19:11

De grootte maakt wel degelijk uit hoor, anders wordt 't Galaxy Note style... :|
De Oppo 5 ben ik vergeten inderdaad, was imho niks, vanavond even goed bekijken!

De 32GB geheugen zonder expansiemogelijkheden... Jammer, jammer...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 19:15]


Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 25 januari 2013 23:54

Ik bewaar zelf geen films op mijn telefoon, vandaar dat ik genoeg heb aan 16/32GB, maar als je veel met films doet dan kan ik me voorstellen dat je wel wat ruimte nodig hebt. Hetgeen wat ik op mijn nas heb aan films komt niet onder de 7GB, 32GB is zo vol :)

p.s. Tegenwoordig ondersteunen veel toestellen eventueel usb on the go.

Door Tweakers user CLB, vrijdag 25 januari 2013 23:56

USB-OTG is ook altijd handig maarja kom op, in de trein met je USB-stickje.. hmmja...

Inmiddels zijn de Oppo Find 5, Nokia Lumia 920 en Samsung Ativ S ook toegevoegd!
Windows Phone 8 sluit ik ook niet uit, ook al gebruik ik al jaren Android, you never know.
De Oppo Find 5 gaat 'm niet worden, that's for sure, maar is wel high-end dus mocht erbij!

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 26 januari 2013 00:26

Hij is binnenkort beschikbaar in Belgie en Duitsland, weet je zeker dat het de Oppo niet gaat worden ;)

USB-OTG hoeft niet heel groot te zijn, volgens mij kun je het in totaal niet groter maken dan een dopje van een usb stick, net zoiets als een Bluetooth stick voor je draadloze muis.

Ik ben zelf geen voorstander van WP, maar dit is iets wat je zelf moet ervaren denk ik. Ik was niet blij met WP7.5 en na het navigatiedebacle van Nokia richting Microsoft is mijn vertrouwen in gratis turn-turn navigatie helemaal verkeken.
p.s. de Oppo Find 5 ziet er anders uit, je hebt de Finder 3 er denk ik op geplaatst ;)

Rechter model: http://www.blogcdn.com/ww...012/12/oppo-find-5-vs.jpg

[Reactie gewijzigd op zaterdag 26 januari 2013 00:29]


Door Tweakers user CLB, zaterdag 26 januari 2013 00:43

Oppo is veel plastic, redelijk hoge prijs voor 'n Chinees en 'n lelijke UI.
Dan zou het nog eerder een Huawei Honor 2 worden denk ik zo.

Whatabout de afbeelding, fix ik morgen wel, kon geen mooie frontrender vinden!

Door Pawel, zaterdag 26 januari 2013 06:16

Ik heb sinds eergister de lumia 920 en dit apparaat is amazing!! Qua apps zul je bijna alles wat je echt nodig hebt wel vinden dus geen zorgen daarom. Het design is killer, ik heb de rode, het heeft een ech twow-effect. De camera met ois is simpelweg perfect. De telefoon trekt gigantisch veel aandacht en je krijgt er GEGARANDEERT vragen over. Ik krijg er straks de draadloze oplader bij, die moet ik nog even testen, maar het blijkt dat je al snel je 'oude' oplAder niet meer gaat gebruiken. Enige nadeel die ik bijdit apparaat heb gevonden is inderdaad de onbrekende micro-sd kaart die ontbreekt, wat ik erg vervelend vind vanwege een tekort aan ruimte voor muziek, maar nokia music maakt alles goed. Nokia drive werkt perfect en de dingen die ik nog niet heb kunnen testen zullen ook wel fantastisch zijn! Je kan wel zien dat ik nokia/windows liefhebber ben, maarik denk dat voor iemand die vooral android heeft gebruikt de nokia lumia 920 juist alleen maar nog verassender is

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 27 januari 2013 15:03

Pawel schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 06:16:
Ik heb sinds eergister de lumia 920 en dit apparaat is amazing!! Qua apps zul je bijna alles wat je echt nodig hebt wel vinden dus geen zorgen daarom. Het design is killer, ik heb de rode, het heeft een ech twow-effect. De camera met ois is simpelweg perfect. De telefoon trekt gigantisch veel aandacht en je krijgt er GEGARANDEERT vragen over. Ik krijg er straks de draadloze oplader bij, die moet ik nog even testen, maar het blijkt dat je al snel je 'oude' oplAder niet meer gaat gebruiken. Enige nadeel die ik bijdit apparaat heb gevonden is inderdaad de onbrekende micro-sd kaart die ontbreekt, wat ik erg vervelend vind vanwege een tekort aan ruimte voor muziek, maar nokia music maakt alles goed. Nokia drive werkt perfect en de dingen die ik nog niet heb kunnen testen zullen ook wel fantastisch zijn! Je kan wel zien dat ik nokia/windows liefhebber ben, maarik denk dat voor iemand die vooral android heeft gebruikt de nokia lumia 920 juist alleen maar nog verassender is
Wow, het is dat je het zelf toegeeft, maar dit is gewoon WP8 propaganda..

Design is killer lijkt me persoonlijk, imho echt veel te dik dat ding.
Tja, Nokia Music is meer een pleister dan een echte oplossing. Wat is er zo moelijk aan een Micro-SD slot inbouwen?

en de dingen die ik nog niet heb kunnen testen zullen ook wel fantastisch zijn!


Roze bril much?
Ik lees eigenlijk alleen maar over de nadelen van WP8. Niet veel apps, Google die rare dingen doet, Microsoft die zich aanstelt en ondertussen zitten users in de stront.

Door Tweakers user accountabc, zondag 27 januari 2013 17:33

CLB schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 15:08:
[...]
Wat mij betreft te oud ja, tevens is 16GB intern geheugen bij mij gelijk al 'n no-go.
Doe daar de 720P resolutie bij en de camera die niet erg goed is en het was voor mij al klaar :)
Het 16GB argument snap ik, maar het resolutieargument? De blackberry die je in je blog aanhaalt heeft exact dezelfde resolutie als de Nexus 4. Waarom is het wel OK op een blackberry maar niet op een andere telefoon?

Door Tweakers user CLB, zondag 27 januari 2013 17:43

De Samsung Ativ S en Nokia hebben ook die resolutie...
Maar bieden net als de BlackBerry Z10 iets heel anders dan mn One X+

Om te beginnen met het OS, nieuw voor mij, exciting! :)

Door Tweakers user accountabc, maandag 28 januari 2013 00:51

Dat was mijn punt, de Nexus 4 op basis van resolutie afschieten vond ik een beetje apart ;).

Overigens ben ik zelf ook binnenkort toe aan een nieuwe telefoon. Heb op het moment een HD2, maar die begint toch een beetje onbetrouwbaar te worden. Ik ben zelf nogal fan van android, dus dat wil ik op m'n volgende toestel. Maar ja, welke?

Door Tweakers user Kiswum, maandag 28 januari 2013 00:54

Hoe ga je het doen met huidige of toekomstige aankopen?
Ik kan me best voorstellen dat je het zonde vind om je huidige aankopen door de wc te moeten spoelen als je overgaat op een ander OS. Bij WP kun je in de toekomst deze apps gewoon in Windows 8 gebruiken. De huidige apps vind ik zelf nog steeds onvoldoende voor de app fanatiekeling. Bekijk vantevoren de appstore op het aanbod, zowel bij WP als bij BB. Het zou zonde zijn dat je het toestel aanschaft en na 2 maanden erachter komt dat er niets nieuws is bij gekomen waar je niets aan hebt.

Je zult het waarschijnlijk al meenemen in je oordeel, maar ik denk, ik zeg het even :)

@accountabc: bewaar je toestel even nadat je een ander hebt gekocht, dit gaat een collectors item worden. Er is volgens mij geen enkel toestel waarnaar het meeste is geport.

[Reactie gewijzigd op maandag 28 januari 2013 00:56]


Door Tweakers user CLB, maandag 28 januari 2013 00:55

De Nexus 4 biedt met hetzelfde OS niks interessants ten opzichte van mn huidige One X+
Vanilla Android zou het kunnen zijn, nou dat hoeft niet voor mij dus dat valt dus weg...

Qua Android is het voor mij nu de Xperia ZL, maar ik wil HTC's M7 nog even afwachten!


Whatabout applicaties aankopen... achja...
Voor een paar tientjes heb je tientallen apps en games.

Leuk dat ik nu voor Android tig apps heb gekocht, maar dat weerhoud mee niet echt.

[Reactie gewijzigd op maandag 28 januari 2013 00:57]


Door Tweakers user Marc P, woensdag 30 januari 2013 11:03

Toch ben ik wel benieuwd naar die Oppo. Oppo was tot een paar jaar geleden ook op gebied van audio en blu ray een onbekende speler maar hebben daar zeer hoge ogen weten te gooien met de introductie van diverse eigen modellen. Ook worden de Oppo's als basis gebruikt door highend merken. Als ze het zelfde truckje met telefoons ook kunnen dan kan Oppo in zeer korte tijd een hele serieuze speler worden.

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 30 januari 2013 19:23

Wat betreft de Oppo, GSMarena heeft een korte review hierover gemaakt.
http://blog.gsmarena.com/...gawk-at-its-1080p-screen/

Ik ben overigens wel erg benieuwd naar de nieuwe Blackberries, met name hoe groet het toestel is icm een 4,2". Is dit de de wederopstanding van Blackberry, maar ook van de kleinere full-spec phones?
Heb het al gevonden, erg groot voor een 4,2" toestel 130 x 65.6 x 9 mm

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 januari 2013 19:28]


Door Tweakers user Vinand, vrijdag 1 februari 2013 00:43

We zitten denk ik in hetzelfde hoekje, de volgende telefoon word voor mij of de BB z10 of de Xperia Z...

wat een luxe dilemma hebben wij zeg. :p

Door Tweakers user 318025, vrijdag 1 februari 2013 04:24

Weet je als ik een HTC One X had dan zou ik ook niet een Xiaomi Mi2 of Huawei Honor 2 overwegen, maar ik heb bij Huawei het gevoel van dit is de nieuwe HTC, ze hebben namelijk een heel goed toestel met Huawei Honor 2 op de markt gezet, maar als ik een HTC One X had dan zou ik geen HTC One X+ gekocht hebben, ik zou eerdere de HTC One X een overklok gegeven hebben.

Want net zoals jouw was ik ook een HTC gebruikere, mijn eerste Android smartphone was een HTC, de HTC Desire HD, geweldig toestel en heeft bijhoorlijk wat XDA aandacht gehad en ik heb dan ook mogen genieten van de custom roms, echter de Android 4.0 roms hebben zolang op zich laten wachten dat ik uiteindelijk een HTC Evo 3D gekocht toen deze te koop was in MM Duitsland voor € 289 heb welke wel Android 4.0 gekregen heeft.

Maar HTC heeft mij teleur gesteld, ik heb drie HTC's gekocht, de twee die ik hier noem en een HTC Sensation, de eerste twee zijn voor reparatie weg geweest en de HTC Sensation is dood en die neem ik nu mee terug uit China zodat ik hem voor reparatie bij HTC kan aanmelden, maar daarna gaat ie de verkoop in, want mijn vriendin houdt mijn HTC Evo 3D.

De HTC Evo 3D was ik overigens al na twee weken kwijt voor reparatie. Ik vind HTC een goed merk en heb het altijd geprefereerd boven Samsung en het is jammer dat HTC blijkbaar niet zo populair meer is, want momenteel domineert Samsung een beetje de smartphone markt.

Overigens vind ik plastic prima, er gaat bij mij toch altijd een TPU hoesje omheen.

Door Tweakers user CLB, vrijdag 1 februari 2013 09:26

Met een overklok krijg je geen betere frontcam, coating, audio-output, oordopjes of 32GB meer geheugen :) Ik heb veel Motorola's / HTC's gehad, allen premium devices en met veel plezier gebruikt. @ Vinand: Voor mij wordt het de ZL of de Z10, love the 'Z' }> in the name!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 februari 2013 11:29]


Door Tweakers user Golf2vr6, woensdag 13 maart 2013 20:01

Zet de Motorola X-phone er ook maar bij ;)

Door Tweakers user CLB, woensdag 13 maart 2013 20:15

@ Golf2vr6: Daar is werkelijk waar nog niks over bekend, dat duurt me te lang :)
Dan kan ik ook de HTC Supreme, Nokia N10 of Sony Xperia Q erbij gaan zetten :9

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 maart 2013 20:16]


Door Tweakers user Golf2vr6, woensdag 13 maart 2013 20:32

Daar heb je gelijk in. Nog een optie dan http://www.xolo.in/ http://www.xolo.in/contact-xolo

Geen idee wat het precies is, over een paar uur weten we het. De snelste telefoon....?

Persoonlijk twijfel ik ook, al ga ik waarschijnlijk toch gewoon voor de S4.

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 maart 2013 20:34]


Door Tweakers user CLB, woensdag 13 maart 2013 20:34

@ Golf2vr6: Kan inderdaad ook nog, maar die komt nooit in Nederland natuurlijk :)
Uiteraard even afwachten, maar daar heb ik geen hoge pet van op, maar toch 'spannend'

Door Alex, maandag 29 april 2013 21:44

Zelf mag ik ook al snel een nieuwe phone uitzoeken, en bij mij blijft een ander toestel steeds terugkomen als goede optie...de LG Optimus G! Zo hier en daar al goede reviews over gelezen.

Door Tweakers user CLB, maandag 29 april 2013 21:48

Qua specs best leuk, geen Full HD scherm maar okee.
Maar LG heeft me nog nooit getrokken en zal dat ook nooit gauw doen.

Vandeweek de One ontvangen, die is weer van de hand ook.
Hopelijk deze week nog een Xperia ZL bestellen uit Duitsland, can't wait!

Door Tweakers user Anoniem: 390768, dinsdag 16 juli 2013 15:41

Ben benieuwd voor welke telefoon uiteindelijk de keuze is gevallen, ik denk htc? Zelf ben ik eigenaar van een mobiel abonnement vergelijken website en daar zien wij toch grote pieken in de verkoop van de HTC One, terwijl wij juist hadden verwacht dat die pieken zouden ontstaan bij de S4... misschien ligt dat aan onze bezoekersstroom.

Reageren is niet meer mogelijk